خودروهای خارجی چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی دارد؟ آیا سیاست وارداتی خودرو بر کیفیت و قیمت خودروهای داخلی تاثیری دارد؟ برای رسیدن به جواب این سوالات تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
از نظر بعضی سیاستگذاران برای کنترل قیمت های خودرو، باید اقدام به آزاد سازی واردات خودرو کرد.
در چند سال اخیر به دلیل رشد قیمت ها در بازار، شاهد رشد چشمگیر قیمت خودرو بوده ایم. بسیاری از کارشناسان براین باور دارند که با آزادسازی واردات خودروهای خارجی، قیمت خودروهای داخلی به حالت طبیعی خود باز می گردد. در حالت رقابتی، تولید کنندگان داخلی برای بقا در بازار خودرو، جهت بالا بردن کیفیت محصولات، مجبور به استفاده از دستگاه های مدرن هستند. استفاده از دستگاه های پیشرفته باعث کاهش هزینه ی تولید می شود. نباید این موضوع را نادیده گرفت که برای استفاده از تکنولوژی روز محدودیت های وجود دارد که دولت باید وارد عمل شود و این محدودیت ها را از میان بردارد. اگر تولید کنندگان خودرو داخلی سیاست به حداقل رساندن هزینه ها را در پیش بگیرند، قیمت خودروها نیز کاهش خواهد یافت که این موضوع باعث فروش بیشتر و کسب سود زیادتر برای تولیدکنندگان و رضایت مشتریان از قیمت خودروها خواهد یافت. از نظر بعضی کارشناسان اگر وارداتی وجود نداشته باشد، تولید کنندگان خودرو داخلی بی رقیب و به حالت تک محصولی در خواهند آمد. در این حالت کیفیت افزایش نخواهد یافت، فقط قیمت افزایش می یابد در نتیجه مشتریان گزینه های کمتری برای انتخاب دارند، یعنی باید از بین بد و بدتر یکی را با قیمت بالا انتخاب کنند.
به عقیده برخی دیگر از کارشناسان اگر فرض کنیم که آزاد سازی واردات خودرو خارجی انجام بگیرد، قیمت خودروهای خارجی و با خودروهای که در داخل مونتاژ می شوند کاهش می یابد اما قیمت خودروهای داخلی تاثیر چندانی ندارد زیرا این قیمت ها ناشی از دلایل دیگری مانند تورم در سطح کلی، تحریم ها و... است، نه ممنوعیت واردات خودرو. واردات خودرو نمی تواند برای خودروهای تولید داخلی مشکل ساز باشد. بلکه تنها انتخاب مردم را برای خرید خودرو افزایش می دهد.
خودروهای برقی چگونه کار می کنند؟
خودروهای برقی به خودروهایی گفته می شوند که با باتری شارژی کار می کنند. این نوع خودروها، موتور الکتریکی بر روی آنها نصب شده است که با باتریهای قابل شارژ به عنوان نیروی حرکت دهنده کار می کنند.
اولین خودرو برقی در سال 1880 تولید شد. اما تولید انبوه آن زمانی احساس شد که تولید گاز گلخانه ای و همچنین قیمت نفت و فرآورده های نفتی شدت گرفت. فروش انبوه خودرو برقی در سال 2010 با معرفی خودرو شرکت نیسان و شورولت آغاز شد. فروش این نوع خودروهای برقی تا سال 2018 به حدود 4 میلیون دستگاه رسید.
از مزایایی خودروهای برقی می توان به کاهش آلودگی هوا، کاهش وابستگی به نفت و کاهش گازهای گلخانه ای اشاره کرد. در تحقیقات اخیر نشان داده شده است که در طی چند سال آینده مبلغی بالغ بر 300 میلیارد دلار برای خودروهای برقی سرمایه گذاری می کنند که در این میان سهم کشور چین حدود 45% است.
خودرو ولوو XC90
خودرو xc90 مهمترین محصول کارخانه ولوو است. این شرکت سوئدی در سال 2002 اولین ماشین شرکت ولوو را تولید کرد و تا به امروز فروش چشمگیری داشته است (حدود 86 هزار دستگاه). شرکت ولوو خودروهای خود را به پرفروش ترین محصول خود و هم به بزرگترین صادر کننده این کشور تبدیل کرده است.
شرکت خودرو XC90 در سال 2012 به طرفداران خود اعلام کرد که قصد دارد نسل دوم خودرو را تولید کند. در این سرمایه گذاری عظیم که مبلغی بالغ بر 10 میلیارد دلار بود. در نسل دوم این خودرو بدنه ی آن فرق چندانی با نسل اول نداشت. اما جلوی پنجره آن نسبت به نسل اول کمی بزرگتر تولید کرد. در موتور آن تغییراتی برای سرعت و کیفیت و همچنین شتاب انجام داده بودند. به عقیده بسیاری از طرفداران این خودرو، طراح نسل دوم را یک شاهکار هنری در زمینه ی خودرو سازی می دانند. این شرکت خودروسازی قصد دارد خودروهای برقی نیز در سطح انبوه تولید و روانه ی بازار کند.
از اصلی ترین نقاط قوت خودرو XC90 تکنولوژی و تجهیزات و امکانات بکار رفته در آن است. داخل کابین این خودرو از زیباترین و لوکس ترین محصولات شرکت ولوو به کار گرفته شده است. در طراحی این کابین از ترکیب چرم ناپا و چوب استفاده شده است.
موتور خودرو ولوو XC90
موتور توربو شارژ خودرو XC90 حجمی معادل 20 لیتری دارد. این موتور پرمصرف ترین توربو شارژ و سوپر شارژ است. موتور این خودرو 316 اسب بخار قدرت دارد. کشتاوری این ماشین معادل 400 نیوتون متر است. این قدرت فوق العاده به وسیله ی جعبه دنده ای اتوماتیک 8 دنده ای به چهار چرخ منتقل می شود. البته با خودروهای برقی از نظر سوخت می تواند رقابتی داشته باشد.
خودروهای هیبریدی
خودروهای هیبریدی چیست؟ در این چند سال اخیر به دلیل گران شده سوخت بنزینی و گازوئیلی، بیشتر مردم روی آوردن به خودروهای هیبریدی و گاز سوز. در خودروهای معمولی، انرژی موردنیاز خود را از طریق بنزین تامین می کنند و در خودروهای برقی انرژی مورد نیاز خود را از مجموعه ای باتری قابل شارژ که در ماشین وجود دارد، تامین می کنند.
خودروهای هیبریدی به نام ماشین سبز هم شناخته می شوند. این خودروها از دو منبع انرژی و همچنین یک باتری برای حرکت استفاده می کنند. سیستم این نوع خودروهای برقی از یک موتور برقی و یک موتور بنزینی همراه یک باتری ساخته شده است. هدف از ساختن این خودروها، کم کردن مصرف بنزین و افزایش کارایی و راندمان خودرو است.
جالب است بدانید که موتورهای خودرو الکتریکی سه برابر سایر موتورها ( بخصوص موتور بنزینی) کارایی دارند اما نسبت به خودروهای برقی طرفدار کمتر دارند.
این خودرو هیبریدی، انرژی الکتریکی ساخته شده توسط موتور را ذخیره می کند و با ترکیب انرژی احتراقی گازوئیل یا بنزین کار می کند. در بعضی از موتورها ممکن است انرژی الکتریکی باتری، توسط ترمزها و یا سیستم احتراقی احیا شود.
بهترین خودروهای هیبرید در جهان
فورد فیوژن هیبرید تویوتا پریوس
کیا اپتیما هیبرید
شورلت وولت
تویوتا کمری هیبرید
هیوندای سوناتا هیبرید
فورد فیوژن انرژی
ماشین های هیبرید وارداتی در ایران
تویوتا کمری SE
تویوتا کمری XLE
تویوتا پریوس
لکسوس NXH300H
هیوندای سوناتا هیبرید
لکسوس CT200H
میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبرید
کیا اپتیما هیبریدی
تویوتا CHR
ماشین های هیبرید دارای انواع گوناگونی هستند. با توجه به انتقال قدرت، به نوع سیستم موتور، آنها به پنج دسته تقسیم می شوند که عبارتند از : شارژی، ملایم، سری موازی، سری و موازی.
دیدگاه خود را بنویسید